Om os

Om os

20160725_1509351-1
Familien Arends, Camilla, Susanne, Natascha og Benny

Ved siden af Hereforderne, arbejder Benny som paramediciner i Ringsted og Susanne som regnskabsmedarbejder på Høng Gymnasium. Benny er uddannet landmand og Susanne er opvokset på en gård, så landbruget har været en stor del af vores tilværelse.

Vores 2 piger er flyttet hjemmefra, men følger meget med i livet på landet med køerne, som vi alle holder af. Natascha bor i Slagelse med sin kæreste og arbejder som Kemiker på Novo Nordisk. Camilla bor i Hillerød med sin kæreste og har læst Statskundskab og arbejder som konsulent i Rudersdal Kommune.

Vi startede vores besætning i 2001 med køb af 4 kvier, har med mellemrum købt et par kvier for at forny besætningen lidt. En del af køerne har vi selv lagt til. Besætningen er i dag oppe på 14-15 moderdyr, 

Hereford-racen fås enten med horn eller pollede (dyr, der ikke får horn). Vi har valgt typen uden horn, da vi synes det er det sikreste i hverdagen, og vi ikke bryder os om at afhorne dyrene.

Vi kører hovedsageligt besætningen som en kødproduktionsbesætning, da vi har stor interesse i at følge kødet frem til forbrugeren. Vi har tidligere solgt kødet til private, grovparteret i kvarte, men vil gerne give flere mulighed for at købe kvalitetskød og vi har derfor åbent gårdbutikken.

Jo mere vi har arbejdet med dyrene, jo mere interesse får man, og det har også betydet at vi interesserer os mere for avlen, og derfor sælger vi gerne avlsdyr. Det er en fornøjelse at følge avlere, som har købt dyr hos os.

Vi ville prøve at deltage på dyrskue for snart mange år siden. Ikke fordi det var et must, men bare for at prøve, og vi er faldet pladask for det. Det er blevet til en del dyrskuer siden både i Roskilde, Holbæk og Herning, men Roskilde dyrskue er årets højdepunkt.

Vores ejendom er på 14,5 ha, som er udlagt med græs. Der laves ca. 200 wrapballer i rundballer og der indkøbes fuldfoder, proteinfoder og mineraler.