Avlsdyr

Avlsdyr

Vi bruger en del tid på avlen. Vi har vores egen avlstyr, men køber hvert år noget sæd til inseminering. Vi synes, det er spændende og se, hvad det kan føre til.

I øjeblikket har vi ikke en avlstyr. Vi har planer om at bruge vores egen tyrekalv, Enemærkegaards Napoleon, som vandt Reserve Grand Championat til Holbæk skuet i oktober 2017.

Enemærkegaards Napoleon, som den kommende avlstyr

Vi har brugt Enemærkegaards Laurids indtil efteråret 2017. Laurids er en tyr, hvor vi købte kønssorteret sæd til én af vores bedste køer, som ikke er i familie med ret mange af de andre køer. Det er altid spændende at se, hvordan en kalv udvikler sig, gode forældre, behøver ikke at give en god tyr. Laurids har været en tur på Ålestup avlsstation, og der er lavet test og målinger på ham. Indtil videre er vi meget tilfredse med ham, så bliver det spændende at se, hvordan hans kalve.

Enemærkegaards Laurids, klar til Roskilde Dyrskue

Vi har tidligere brugt SMH Eliot, som avlstyr, og han er far til flere af vores køer. Elliot har flere gange været med på dyrskuer, og han har givet os mange gode oplevelser. Elliot har hævet niveauet på vores besætning, og vi er glade for, at der er Elliot i flere af vores køer.

img_430211
Vores tidligere avlstyr SMH Elliot,