Avlsdyr

Avlsdyr

Vi bruger en del tid på avlen. Vi har vores egen avlstyr, men køber hvert år noget sæd til inseminering. Vi synes, det er spændende og se, hvad det kan føre til. Vi sælger jævnligt dyr til avl, både tyre, kvier og køer, og det er dejligt at vide, at vores dyr, gør glæde hos andre. Det kræver at man arbejder med avlen og så gør det jo ikke noget, at vi godt kan lide det.

Vi har i efteråret 2019 købt en ny avlstyr, Skovlundegård Odin. Vi tog Odin med til Efterårsskuet i Andelslandsbyen, mest for at få arbejdet så meget med ham, at han bliver en rolig tyr. Det var en nem opgave, for Odin ER meget rolig. Vi glæder os til at se hans afkom.

 

 

Vi har avlet vores egen tyrekalv, Enemærkegaards Napoleon, som vandt Reserve Grand Championat til Holbæk skuet i oktober 2017. Napoleon er blevet benyttet som avlstyr i 2 sæsoner, og er fornyligt blevet solgt videre til avl

 

 

 

 

 

 

Vi har brugt Enemærkegaards Laurids indtil efteråret 2017. Vi havde selv opdrættet Laurids ved at købe kønssorteret sæd til én af vores bedste køer, som ikke var i familie med ret mange af de andre køer. Det er altid spændende at se, hvordan en kalv udvikler sig, gode forældre, behøver ikke at give en god tyr. Laurids har været en tur på Ålestup avlsstation, og der er lavet test og målinger på ham. Vi har været meget tilfredse med Laurids, og han blev også solgt videre til avl.

 

img_430211Tidligere har brugt SMH Eliot, som avlstyr, og han er far til flere af vores køer. Elliot har flere gange været med på dyrskuer, og han har givet os mange gode oplevelser. Elliot har hævet niveauet på vores besætning, og vi er glade for, at der er Elliot i flere af vores køer.

Eliot blev sendt videre til avl.