Et liv med Hereford

Et liv med Hereford

Vores historie

Vi startede vores besætning i 2001 med køb af 4 kvier, og besætningen er i dag på 14-16 moderdyr.

Hereford-racen fås enten med horn eller pollede (dyr, der ikke får horn). Vi har valgt typen uden horn, da vi synes det er det sikreste i hverdagen, og vi ikke bryder os om at afhorne dyrene.

Vi har hovedsageligt haft besætningen som en kødproduktionsbesætning, da vi har stor interesse i at følge kødet frem til forbrugeren. Vi har længe ønsket at udvide med en gårdbutik, og i 2016, åbnede vi. Vi sælger stadig kød til private, grovparteret i kvarte.

Vores ejendom er på 14,5 ha, hvoraf de fleste er udlagt med græs og resten dyrkes med korn til foder og halm til eget forbrug.

Vi deltager i dyrskuerne i Holbæk, Roskilde og en enkelt gang på Landskuet i Herning. Det er mest for samværets skyld, men vi har også vundet både interbreed i Roskilde og Supreme i Herning. Det betyder, at vi interesserer os en del for avlen, og sælger gerne avlsdyr.

Al dette ved siden af vores arbejde som paramediciner hos Falck i Ringsted og regnskabsmedarbejder på Høng Gymnasium og HF. Vores 2 piger er flyttet hjemmefra, men følger meget med i livet på landet med køerne, som vi alle holder af.