Et liv med Hereford

Et liv med Hereford

Vores historie

Vi startede vores besætning i 2001 med køb af 4 kvier, og besætningen er i dag på 14-15 moderdyr.

Hereford-racen fås enten med horn eller pollede (dyr, der ikke får horn). Vi har valgt typen uden horn, da vi synes det er det sikreste i hverdagen, og vi ikke bryder os om at afhorne dyrene.

Vi har hovedsageligt haft besætningen som en kødproduktionsbesætning, da vi har stor interesse i at følge kødet frem til forbrugeren. Vi har længe ønsket at udvide med en gårdbutik, og i 2016, åbnede vi. Vi sælger stadig kød til private, grovparteret i kvarte.

I forbindelse med at vi åbnede gårdbutikken, valgte vi at invitere alle til at komme og se køerne blive lukket ud på græs. Vi vil gerne, at danskerne ser en ko, og ser hvor godt dyrene har det, så de kan spise vores oksekød med  god samvittighed. Åbent hus arrangementer hav vist sig at være en god idé. Første år kom der 150 gæster, andet år 300 gæster og sidste år kom der 450 gæster.

Vores ejendom er på 14,5 ha, hvoraf de fleste er udlagt med græs og resten dyrkes med korn til foder og halm til eget forbrug.

Vi deltager i dyrskuerne i Holbæk, Roskilde og et par gange på Landskuet i Herning. Det er mest for samværets skyld, men vi har også vundet både interbreed i Roskilde og Supreme i Herning. Det betyder, at vi interesserer os en del for avlen, og sælger gerne avlsdyr.

Al dette ved siden af vores arbejde som paramediciner hos Falck i Ringsted og regnskabsmedarbejder på Høng Gymnasium og HF. Vores 2 piger er flyttet hjemmefra, men følger meget med i livet på landet med køerne, som vi alle holder af.