Om os

Om os

20160725_1509351-1
Familien Arends, Camilla, Susanne, Natascha og Benny

Ved siden af Hereforderne, arbejder Benny som paramediciner i Ringsted og Susanne som regnskabsmedarbejder på Høng Gymnasium. Benny er uddannet landmand og Susanne er opvokset på en gård, så landbruget har været en stor del af vores tilværelse.

Vores 2 piger er flyttet hjemmefra, men følger meget med i livet på landet med køerne, som vi alle holder af. Natascha bor i Slagelse med sin kæreste og arbejder som Kemiker på Novo Nordisk. Camilla bor i Hillerød med sin kæreste og har lige afsluttet Statskundskab på SDU.

Vi startede vores besætning i 2001 med køb af 4 kvier, har siden købt et par kvier og resten af køerne har vi selv lagt til. Besætningen er i dag oppe på 14-16 moderdyr, 

Hereford-racen fås enten med horn eller pollede (dyr, der ikke får horn). Vi har valgt typen uden horn, da vi synes det er det sikreste i hverdagen, og vi ikke bryder os om at afhorne dyrene.

Vi kører hovedsageligt besætningen som en kødproduktionsbesætning, da vi har stor interesse i at følge kødet frem til forbrugeren. Vi har tidligere solgt kødet til private, grovparteret i kvarte, men vil gerne give flere mulighed for at købe kvalitetskød og vi har derfor åbent gårdbutikken.

Jo mere vi har arbejdet med dyrene, jo mere interesse får man, og det har også betydet at vi intereserer os mere for avlen, og derfor sælger vi gerne avlsdyr. Det er en fornøjelse at følge avlere, som har købt dyr hos os.

Vi ville prøve at deltage på dyrskue for snart mange år siden. Ikke fordi det var et must, men bare for at prøve, og vi er faldet pladask for det. Det er blevet til en del dyrskuer siden, men Roskilde dyrskue er årets højdepunkt.

Vores ejendom er på 14,5 ha, hvor de ca. 9 ha er udlagt med græs og de sidste ca. 5,5 ha dyrkes med korn til foder og halm til eget forbrug. Der laves ca. 150 wrapballer i rundballer og der indkøbes proteinfoder og mineraler.