Herefordkødet
Uanset om du laver steaks, store stege eller blot en burger af det hakkede kød, vil du med garanti kunne smage den helt store forskel på supermarkedets kød, og dette kvalitetsprodukt – vores Hereford kød.
Hereford kød er noget af det fineste, kød der findes. Det skyldes især hereford kødets særlige intramuskulære som giver en ekstra god smag.
Hvad angår kødets struktur gælder det, at jo finere strukturen er, des nemmere vil det være at skære i det og bide det over, og dermed vil kødet opleves som mere mørt. Det intramuskulære fedt, også kaldet fedtmarmorering, bidrager til mørheden på en anden måde. Fedtet ligger i små lommer inde i musklerne og altså ikke som et synligt lag udenpå kødet, og når bøffen steges, smelter det, og dermed opleves kødet som mørt og saftigt. De to forskellige ”mørheds-funktioner” er forklaringen på, at både kød fra racer med magert og fint kød og kød fra racer med en god fedtmarmorering kan ende som lækre, møre bøffer på din middagstallerken.
Hereford kød skal helst modnes nogle dage for at blive mørt, ca. 7-21 dage for oksekød. Modning betyder, at kødets egne enzymer begynder at nedbryde fibrene; det giver bedre smag og mere mørt kød.
Industrielt kød når ikke at modne, da det pakkes umiddelbart efter slagtningen. Det kan dog godt modne i en vakuumpakke i butikkens kølerum, men en bøf, der har ”hængt” på kødkrog og modnet naturligt i et kølerum, har en veludviklet og bedre smag og indeholder ikke så meget vand, da vandet fordamper lidt under modningen. Dermed er Hereford kød og ikke mindst vores kød garanti for et dejligt mørt og saftig stykke kød.
Både avlsarbejde, fodring og håndteringen af kvæget er med til sikre den bedste kødkvalitet. Dette sammen med det enkelte dyrs kvalitet, dyrets liv, håndtering inden slagtning, og til sidst slagtning/partering er i sidste ende det der gør den store forskel i forhold til det kød, som kan købes i supermarkedets køledisk.
Hereford har en god slagteprocent og kødets spisekvalitet er helt i top: det er tilpas fedtmarmoreret og smag, mørhed og saftighed rangerer højt i mange smagstests.