Dyrskuer
En del af det af have kødkvæg er at deltage på dyrskuer. Det var ikke derfor vi startede med Hereford i sin tid, men vi er faldet for det.
Det er en sportsgren, som man bruger hele året på, og så kulminerer det på dyrskuet. Derfor er Roskilde Dyrskue årets højdepunkt. Vi har også deltaget i Herefordforeningens eget efterårsskue i Andelslandbyen i Holbæk og en enkelt gang på Landsskuet i Herning.
Det at gå på folden hele sommeren og følge årets kalve, udpege hvilke der egner sig til dyrskue. Eller har man en ko, som kunne være interessant at tage med, hvad er hun løbet med og hvornår kælver hun i forhold til dyrskuet. Når så valget er taget, er det spændende om de udvikler sig som forventet.
Om efteråret, når kalvene tages på stald, skal de klippes helt, så pelsen bliver ensartet til foråret. Så kommer vinteren, hvor de skal fodres, de udvalgte dyr skal fodres tilpas rigeligt uden at de bliver for fede. Om foråret, skal de så trænes til grime og derefter til at gå i grime udenfor. En månes tid inden dyrskuet skal hovedet så klippes og dyrene skal klovbeskæres. Lige inden dyrskuet, skal de så vaskes, klippes, studses osv.
Det hele kulminerer på dyrskuet. Selve dyrskuet er en konkurrence, men det primære er at være sammen med andre Herefordavlere. Det er dejligt at være sammen med andre med samme interesse, og det kommer der også god vidensdeling ud af.
Vi vandt
Højpunktet for vores deltagelse i dyrskuer, var helt klart da vi på Roskilde Dyrskue blev Interbreed vinder i 2013 med Eliot. Eliot har været vores avlstyr siden 2010, hvor vi købte ham i Jylland. Eliot blev Grand Champion i 2012 og i 2013, dvs den bedste Hereford tyr, og i 2013 vandt vi så Interbreed, dvs den bedste tyr blandt alle kødkværgsracerne. Det år tog vi ham så med til Landsskuet i Herning, hvor han blev Supreme, hvilket vil sige, at han blev det bedste Hereford dyr blandt både han og hun dyrene. Det bedste ved Eliot er dog, at vi har brugt ham som avlstyr, og året efter vandt 2 af hans sønner så Grand Champion og Reserve Grand Champion.